Loading…
Velkommen til Norges største politiske verksted! En konferanse og festival med over 60 foredrag, seminarer, verksted, konserter og kunstinnstallasjoner over fire dager, midt på Youngstorget i Oslo!
Du finner mer informasjon på våre hjemmesiden Globalisering.no.
Konferansen finner sted i en stor lavvolandsby på Youngstorget, i Folkets hus, på Kulturhuset og på Eldorado bokhandel.

Back To Schedule
Saturday, October 29 • 21:00 - 23:00
Globkonf-Idja: Samisk klubbkonsept med konsert: Sofia Jannok

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Idja er et etablert samisk klubb- og konsertkonsept i Oslo arrangert av den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh. Nå samarbeider Noereh og Norges Sosiale Forum om en egen Globkonf-Idja, for både samer og danseglade ikke-samer. Det samiske folket er grenseløse, noe som kommer til uttrykk gjennom musikken som samiske artister skaper. Bli med når vi byr opp til grenseløs dans i vår megalavvo på Youngstorget!

Arrangementet har fri aldersgrense.
Det vil være servering i en avgrenset del av lokalet.

SOFIA JANNOK (SE/SÁPMI)
Med to Grammisnomineringer og det hyllede fjerde-albumet ORDA - This Is My Land, har Sofia Jannok for alvor grepet den svenske musikkscenen og vist at hun er kommet for å bli. Hun er en grenseløs artist som viser en musikalitet og lidenskap med en sterk tilstedeværelse. Jannok er ikke redd for å heve stemmen, og har markert et tydelig politisk engasjement. Hun har revitalisert et tradisjonelt musikkuttrykk basert på joik og kombinerer dette med et moderne lydbilde med elementer fra elektronika, jazz og folkemusikk og maler de vakreste arktiske lydlandskaper.

MARJA HELENA MORTENSSON (NO/SÁPMI)
Sangeren og joikeren fra Svahken Sïjte, Engerdal i Hedmark, er en av noen få hundre personer som snakker sørsamisk. Musikken hennes har budskap som formidler den sørsamiske kulturen. Hun har en oppsiktsvekkende stemme og en sterk tilstedeværelse med en bevissthet rundt sin samiske arv og identitet som hun formidler med selvsikkerhet. Hennes sanger handler om nærhet til naturen, rovdyrproblematikk og kampen for reindriftsnæringen og det samiske språket.

ANDERS SUNNA (SE/SÁPMI)
Anders Sunna (1985) er en samisk kunstner basert i Jokkmokk på svensk side av Sápmi. Sunnas kunst kjennetegnes av grafitti, collageteknikk og trykk. Han er en av Sveriges fremste samiske kunstnere og har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sitt arbeid. Sunna, som kommer fra en reindriftsfamilie, jobber med billedkunst og streatart, og ytrer stort politisk engasjement gjennom sin kunst. I Norge er han særlig kjent for å ha provosert politikere i Alta med sin protestkunst på en ungdomsskolevegg.

Artists
avatar for Anders Sunna

Anders Sunna

Kunstner
Anders Sunna (1985) er en Samisk kunstner basert i Jokkmokk på svensk side av Sápmi. Sunnas kunst kjennetegnes av grafitti, collageteknikk og trykk. Han er en av Sveriges fremste samiske kunstnere og har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sitt arbeid. Sunna, som kommer... Read More →
avatar for Marja Helena Mortensson

Marja Helena Mortensson

Sangeren og joikeren fra Svahken Sïjte, Engerdal i Hedmark, er en av noen få hundre personer som snakker sørsamisk. Musikken hennes har budskap som formidler den sørsamiske kulturen. Hun har en oppsiktsvekkende stemme og en sterk tilstedeværelse med en bevissthet rundt sin samiske... Read More →
avatar for Sofia Jannok

Sofia Jannok

Med to Grammisnomineringer og det hyllede fjerdealbumetORDA - This Is My Land, har Sofia Jannok for alvorgrepet den svenske musikkscenen og vist at hun er kommetfor å bli. Hun er en grenseløs artist som viser en musikalitetog lidenskap med en sterk tilstedeværelse. Jannok erikke... Read More →


Saturday October 29, 2016 21:00 - 23:00 CEST
Lavvu Youngstorget
  Kultur, Konsert
  • Arrangør Norges Sosiale Forum

Attendees (7)