Loading…
Velkommen til Norges største politiske verksted! En konferanse og festival med over 60 foredrag, seminarer, verksted, konserter og kunstinnstallasjoner over fire dager, midt på Youngstorget i Oslo!
Du finner mer informasjon på våre hjemmesiden Globalisering.no.
Konferansen finner sted i en stor lavvolandsby på Youngstorget, i Folkets hus, på Kulturhuset og på Eldorado bokhandel.

Back To Schedule
Friday, October 28 • 12:00 - 13:00
Internasjonal handelspolitikk på 1-2-3

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Handelspolitikk er for viktig til å bli overlatt til politikere, teknokrater og snevre næringslivsinteresser. Internasjonal handelspolitikk er mye mer enn toll og avgifter på varer som krysser grenser. Det er regler for hva stater kan og ikke kan gjøre på viktige områder som klima og miljø, næringspolitikk og sysselsetting, kommunale tjenester,
matproduksjon, og arbeidsrettigheter. De nye mega-avtalene som TTIP, TPP, TISA og CETA handler også mye mer om reguleringer og standarder intern i et land, enn toll og avgifter.

Det er en sterk tro blant makthaverne at utvikling kommer av å åpne markedene. Billige importerte varer skal skape fordeler for fattige konsumenter, men for å handle må en også ha noe å selge. De fattigste landene produserer råvarer og har ikke mulighet til å bearbeide – det som gir merverdi. På dette kræsjkurset i internasjonal handelspolitikk ser vi på grunnprinsippene ved avtalene, litt historie og maktanalyse, fremveksten av nye avtaler, og konsekvenser. Ingen forkunnskaper er påkrevd! 

Les mer om handelsavtalene i konferanseavisa: "Hva står bak forkortelsene?"

Arrangør: Handelskampanjen

Speakers
avatar for Helene Bank

Helene Bank

Leder, Handelskampanjen / The Norwegian Trade Campaign
Spesialrådgiver i For Velferdsstaten. Medlem i Attacs fagråd og styremedlem i det Sørøst Afrikanske instituttet SEATINI.


Friday October 28, 2016 12:00 - 13:00 CEST
Kulturhuset: Laben
  Økonomi, Verksted
  • Arrangør Handelskampanjen