Loading…
Velkommen til Norges største politiske verksted! En konferanse og festival med over 60 foredrag, seminarer, verksted, konserter og kunstinnstallasjoner over fire dager, midt på Youngstorget i Oslo!
Du finner mer informasjon på våre hjemmesiden Globalisering.no.
Konferansen finner sted i en stor lavvolandsby på Youngstorget, i Folkets hus, på Kulturhuset og på Eldorado bokhandel.

Sunday, October 30 • 12:30 - 13:30
Verksted: TiSA-frie kommuner - Hvordan organisere lokal motstand mot en global avtale

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Det er behov for lokal motstand mot den udemokratiske tjenestehandelsavtalen TiSA. Målet med avtalen er å flytte beslutningsmakt fra folkevalgte, lokalt og sentralt, over til selskaper og investorer. Lokale velferdstjenester verden over er truet av avtalen - og det hele forhandles i fullt hemmelighold! For å få åpenhet og få stoppet avtalen må vi bygge lokal motstand.
En måte å mobilisere lokal motstand på er erklære sin kommune som en TiSA-fri sone. På den måten sier man i fra at man er i mot Norges deltakelse i en udemokratisk og usolidarisk avtale - og man skaper debatt og sprer kunnskap lokalt. Det finnes allerede mange TiSA-frie kommuner i hele landet, og TiSA/TTIP/TPP/CETA-frie kommuner verden over!

Organisasjonene bak tisafri-kommune.no viser deg hvordan du kan går frem i din kommune, enten du er folkevalgt eller en engasjert medborger. Du vil lære hvordan du bygger allianser, hvordan du får med kommunestyret, hvordan du skaper oppmerksomhet om saken, hvordan et kan vedtak se ut, hvilke motforestillinger kan du møte, osv. Ta gjerne med en datamaskin. Arbeidet starter på workshopen! Møtet er for alle, uansett erfaring fra politikk og organisasjon.

Sammen kan vi stoppe den udemokratiske og usolidariske TiSA-avtalen!

Arrangører: Rødt, Nei til EU og kampanjen tisafri-kommune.no

Speakers
avatar for Helene Bank

Helene Bank

Leder, Handelskampanjen / The Norwegian Trade Campaign
Spesialrådgiver i For Velferdsstaten. Medlem i Attacs fagråd og styremedlem i det Sørøst Afrikanske instituttet SEATINI.


Sunday October 30, 2016 12:30 - 13:30 CET
Folkets hus, sal C Youngs gate 11

Attendees (6)