Loading…
Velkommen til Norges største politiske verksted! En konferanse og festival med over 60 foredrag, seminarer, verksted, konserter og kunstinnstallasjoner over fire dager, midt på Youngstorget i Oslo!
Du finner mer informasjon på våre hjemmesiden Globalisering.no.
Konferansen finner sted i en stor lavvolandsby på Youngstorget, i Folkets hus, på Kulturhuset og på Eldorado bokhandel.

Back To Schedule
Saturday, October 29 • 10:00 - 11:30
Sweatshop: Billig mote, tekstilarbeidernes hverdag

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Web-tv-serien «Sweatshop» dokumenterte tre norske ungdommers møte med Kambodsjas tekstilindustri. Tekstilarbeidernes lange arbeidsdager, lave lønninger og drømmer om et bedre liv gir et sterkt inntrykk både på deltakerne og på oss som ser serien. «Det er så himla urettferdig!!», som en av deltakerne utbryter. I 2016 vises andre sesong av Sweatshop, hvor to norske og to svenske deltakere både forsøker å forstå mer av «spillereglene» i tekstilindustrien, og komme enda tettere på arbeidernes realitet. På møtet vil vi vise et par episoder fra «Sweatshop» sesong 2, og fortelle både hvordan serien ble laget, om deltakernes møte med tekstilarbeidere, og beskrive noen av de viktigste problemstillingene som tas opp i serien. «Sweatshop» sesong 1 ble sett over 4 millioner ganger, fikk massiv omtale og vant Gullruten for beste Reality-serie i 2015. Serien er laget av produksjonsselskapet Hacienda, med faglige innspill fra Framtiden i våre hender.

Vi viser et par avsnitt av "Sweatshop", holder en innledning om serien og om tekstilarbeidernes hverdag.

Arrangør: Framtiden i våre hender

Speakers
PK

Pål Karlsen

Produsent, Hacienda
Jobber i produksjonsselskapet Hacienda. Produsent av Sweatshop 1 og 2. Har jobbet med film siden 1989 og gjennomført mange produksjoner i utviklingsland. Vant Gullruten for beste reality-serie i 2015, og har tidligere mottatt prisen to ganger i klassen for beste undervisningsfil... Read More →
CL

Carin Leffler

Fagrådgiver, Framtiden i våre hender
Fagrådgiver i Framtiden i våre hender. Ansvarlig for Clean Clothes Campaign Norge. Jobber for å bedre lønns- og arbeidsvilkår for tekstilarbeidere i sør.
FO

Frida Ottesen

foredragsholder og blogger
Deltok i både Sweatshop 1 og 2. Svært engasjert i miljø og arbeiderrettigheter, foredragsholder og blogger.


Saturday October 29, 2016 10:00 - 11:30 CEST
Folkets hus, Forum Youngs gate 11