Loading…
Velkommen til Norges største politiske verksted! En konferanse og festival med over 60 foredrag, seminarer, verksted, konserter og kunstinnstallasjoner over fire dager, midt på Youngstorget i Oslo!
Du finner mer informasjon på våre hjemmesiden Globalisering.no.
Konferansen finner sted i en stor lavvolandsby på Youngstorget, i Folkets hus, på Kulturhuset og på Eldorado bokhandel.

Back To Schedule
Friday, October 28 • 14:30 - 16:00
Grenseløse utfordringer: Eier Etiopia og Tyrkia alt vannet?

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Samarbeidet om Nilen mellom de afrikanske landene Etiopia, Egypt og Sudan, og om Eufrat og Tigris mellom Irak og Tyrkia er alt annet enn lett. Alle landene vil bruke elvene til å skape vekst, og landene nedstrøms er helt avhengige av vannet i elvene. Tyrkia bygger flere store dammer på Tigriselva og våtmarksområdene i Irak som ligger langs elva står i fare for å tørke ut.

I sommer oppnådde den irakiske organisasjonen Save The Tigris verning av Tigris på UNESCOs verdensarvliste. Men kan internasjonale organisasjoner klare å løse opp disse konfliktene? Egypt er helt avhengig av vannet som kommer i Nilen, uten den ville det vært helt umulig å dyrke mat i landet. Samtidig bygger Etiopia Afrikas største dam lenger opp på Nilen. Egypterne er med rette nervøse for hva som kommer til å skje med elva når Etiopia lukker slusene for å fylle opp dammen.

Arrangører: Fivas, Fellesrådet for Afrika og Save the Tigris

Speakers
avatar for Ismaeel Dawood

Ismaeel Dawood

Iraqi Civil Society Solidarity Initiative
The Iraq Civil Society Solidarity Initiative (ICSSI) is an advocacy initiative meant to facilitate the process of building concrete links of solidarity between international civil society organizations and the growing Iraqi civil society, through practical projects that promote... Read More →


Friday October 28, 2016 14:30 - 16:00 CEST
Kulturhuset, Boksen Youngstorget 3
  Miljø, Innledninger og diskusjon
  • Arrangør Fivas, Fellesrådet for Afrika og Save the Tigris