Loading…
Velkommen til Norges største politiske verksted! En konferanse og festival med over 60 foredrag, seminarer, verksted, konserter og kunstinnstallasjoner over fire dager, midt på Youngstorget i Oslo!
Du finner mer informasjon på våre hjemmesiden Globalisering.no.
Konferansen finner sted i en stor lavvolandsby på Youngstorget, i Folkets hus, på Kulturhuset og på Eldorado bokhandel.

Back To Schedule
Friday, October 28 • 19:00 - 20:30
De voksnes fredsavtale, de unges fred

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Den væpnede konflikten i Colombia har vart i femti år, noe som gjør den til en av de mest langvarige konfliktene i verden. 2016 sies å bli året myndighetene og geriljagruppen FARC enes om en fredsavtale.
I 1996 signerte den guatemalanske staten og geriljagruppen URNG fredsavtale etter 36 år med væpna konflikt. 20 år etter er jordfordelingen fortsatt ekstremt skjev, folkemordet benektes og sosiale bevegelser kriminaliseres i kampen for rettferdighet og sannhet. Hva kan man lære av erfaringene fra Guatemala 20 år etter signeringen av fredsavtalen?

Unge aktivister fra Guatemala og Colombia snakker om erfaringer og forventninger i forbindelse med en fredsavtale. Hva er egentlig forskjellen på å bo i et land som er midt i en fredsprosess og et land som på papiret har hatt fred i 20 år? Hva er ungdommens rolle i å bygge fred? Ble ungdom inkludert i prosessen i Guatemala? Hvordan kan man sørge for at ungdom inkluderes i Colombia nå, og hvorfor er det viktig?

Speakers
avatar for Juan Pablo Giraldo Arango

Juan Pablo Giraldo Arango

CNA
Juan Pablo Giraldo Arango er grasrotaktivist frå Colombia. Han jobbar for Det nasjonale nettverket for bønder i Colombia (CNA). Juan Pablo jobbar for å styrke kulturen sin rolle i samfunnet etter krigsherjingane i heimlandet. Arbeidet fokuserer serleg på barn og unge. Frå august... Read More →
OB

Olav Brekke

Leder, OD
DT

Dorothea Tista de León

Conavigua
Dorothea Tista de Leon er grasrotaktivist og mayakvinne frå Guatemala. Ho jobbar i Det nasjonale nettverket for enker i Guatemala (Conavigua). Conavigua jobbar for å styrke kvinner og urfolk sine rettar. Frå august til november bur og jobbar Dorothea i Norge. Som deltakar i Latin-Amerikagruppene... Read More →
IM

Inga Marie Nymo Riseth

Leder, SAIH
Inga Marie Nymo er leder i SAIH: Studentenes og Akademikerenes Internasjonale Hjelpefond


Friday October 28, 2016 19:00 - 20:30 CEST
Lavvu Youngstorget
  Konflikt, Panelsamtale
  • Arrangør Latin-Amerikagruppene i Norge, SAIH og Operasjon Dagsverk