Loading…
Velkommen til Norges største politiske verksted! En konferanse og festival med over 60 foredrag, seminarer, verksted, konserter og kunstinnstallasjoner over fire dager, midt på Youngstorget i Oslo!
Du finner mer informasjon på våre hjemmesiden Globalisering.no.
Konferansen finner sted i en stor lavvolandsby på Youngstorget, i Folkets hus, på Kulturhuset og på Eldorado bokhandel.

Back To Schedule
Friday, October 28 • 14:30 - 16:00
Kurdistan – grenseløst eller nasjonalstat?

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Spørsmålet om Kurdistan er kanskje mer aktuelt i dag enn noen gang tidligere. Den kurdiske frigjøringsbevegelsen har lenge arbeidet for å få selvstendighet i de kurdiske områdene. Men innad er det mange ulike tanker om hva slags selvstyre en vil ha. Må en ha en nasjonalstat eller er selvstyre i en annen stat et bedre mål? Det snakkes om at den kurdiske delen av Nord-Syria vil erklære føderalt selvstyre. Er konflikten i Syra kurdernes sjanse til å få selvstendighet og hvor stor rolle spiller egentlig nasjonalstatenes grenser? Dette er noen av spørsmålene man vil diskutere på møtet.

I en tid der grenser både styrkes og svekkes settes det igjen spørsmålstegn ved tanken om nasjonalstater og nasjonalstatens betydning diskuteres over hele verden. Spørsmålet om Kurdistan som selvstendig stat eller selvstyre område kan sees i denne sammenhengen. Her er det både spørsmål om hva som kan være mest realistisk å få til, og hva som vil være best for folket.

Dette møtet er en panelsamtale. Det vil bli åpent for spørsmål fra salen på slutten av møtet.

Speakers
avatar for Stian Bragtvedt (ordstyrer)

Stian Bragtvedt (ordstyrer)

Internasjonalt ansvarlig, Rødt
Internasjonalt ansvarlig i Rødt og jobber til daglig med undervisning om globale spørsmål.
CB

Chro Borhan

Sitter i ledelsen, Solidaritet med Kurdistan
Sitter i ledelsen til Solidaritet med Kurdistan. Organisasjonen ble startet opp i 2014 og jobber for å mobilisere til aktivt solidaritetsarbeid med det kurdiske folket.
avatar for Erling Folkvord

Erling Folkvord

tidligere stortingsrepresentant, Rødt
Rødt-politiker og tidligere stortingsrepresentant. Har  mange år jobbet med Kurdistan, og har gitt ut en bok om Kurdistan.
BR

Begard Reza

Styremedlem, UngKurd
Styremedlem i organisasjonen UngKurd. UngKurd er en norsk-kurdisk ungdomorganisasjon som jobber med både kultur og politikk.


Friday October 28, 2016 14:30 - 16:00 CEST
Eldorado bokhandel, sal 1 Torggata 9A