Loading…
Velkommen til Norges største politiske verksted! En konferanse og festival med over 60 foredrag, seminarer, verksted, konserter og kunstinnstallasjoner over fire dager, midt på Youngstorget i Oslo!
Du finner mer informasjon på våre hjemmesiden Globalisering.no.
Konferansen finner sted i en stor lavvolandsby på Youngstorget, i Folkets hus, på Kulturhuset og på Eldorado bokhandel.

Back To Schedule
Friday, October 28 • 10:30 - 11:30
Grenseløs feminisme

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Hvordan skal norsk venstreside balansere tydelig feminisme og tydelig antirasisme? Da vi fikk en økt tilstrømning av flyktninger til Europa fikk vi også en strøm av nye "feminister" på den politiske høyrefløyen. Disse som aldri tidligere hadde kjempet kvinners sak, ble nå plutselig opptatt av likestilling. Hvordan kan venstresiden og kvinnebevegelsen i Norge møte disse argumentene og samtidig kjempe mot kvinneundertrykkelse i andre kulturer?


På dette møtet skal vi diskutere feminisme på tvers av landegrenser og kulturer og hvordan vi best bygger feministiske allianser. Vi ønsker gode samtaler rundt balansegangen mellom å være en tydelig antirasist og en tydelig feminist. I panelet vil det sitte representanter fra Rødt, SU, Skeiv Verden og norsk kvinnebevegelse. Flere av damene i panelet har selv erfaring fra kvinnekamp i minoritetsmiljøer. 

Arrangører: Kvinnepolitisk utvalg i Rødt og Sosialistisk Ungdom

Speakers
avatar for Seher Aydar

Seher Aydar

Seher Aydar har vært politisk aktiv i mange år. Hun er spesielt opptatt av antirasisme, feminisme og kurdernes kamp. Seher har jobbet i antirasistisk senter og er medlem av kvinnefronten.
avatar for Amina Bile

Amina Bile

Amina Bile er en av de nye stemmene mot æreskultur i minoritetsmiljøer. Hun er selverklært feminist og politisk aktiv i SU. I mai fikk hun mye oppmerksomhet for kronikken "Hurra for skamløse jenter som står frem! Nå tør jeg også."
avatar for Susanne Demou Øvergaard

Susanne Demou Øvergaard

Generalsekretær, Skeiv Verden
Susanne Demou Øvergaard er generalsekretær i Skeiv Verden, en nasjonal interesseorganisasjon for lesbiske, homofile, bilfile, intersex, trans- og queerpersoner (lhbtiq) med minoritetsbakgrunn. Susanne har markert seg som en tøff stemme for lhbtiq-personer med minoritetsbakgrunn... Read More →


Friday October 28, 2016 10:30 - 11:30 CEST
Eldorado bokhandel, sal 1 Torggata 9A